Pâine cu nuci

paine cu nuci jpeg

Prepară o pâine cu nuci de casă pentru orice fel de mâncare ai pregătit pentru astăzi.

Ingrediente pentru pâine cu nuci

500 g făină integrală 30 g drojdie proaspătă 50 g seminţe de floarea-soarelui zdrobite 100 g miez de nucă mărunţit 1 lingură ulei de măsline plus 2 linguri ulei pentru uns tăvile 1 linguriţă sare 1/2 linguriţă zahăr brun 300 ml apă 2 linguri lapte pentru uns deasupra

Mod de preparare pentru pâine cu nuci

Se prepară o ­maia din drojdie, ­două linguri de făină şi ­două linguri de apă, se lasă să dospească, la loc cald, circa 40 de minute, apoi se amestecă cu restul făinii, cu sarea, zahărul, o lingură de ulei de măsline şi se frământă până se formează un aluat omogen şi elastic. Se adaugă seminţele de floarea-soarelui zdrobite, miezul de nucă mărunţit şi se frământă totul foarte bine. Se lasă aluatul la dospit circa 40-50 de minute, la loc cald.

Se dă forma unei pâini şi se aşază ­într-o tavă de cozonac unsă cu ulei. Se ­lasă la crescut încă 20 de minute, apoi se unge deasupra cu lapte şi se coace în cuptorul preîncălzit circa 45 de minute, până se rumeneşte frumos deasupra. Pâinea cu nuci se scoate din tavă şi se lasă la răcit pe un grătar de inox.