Pâine cu usturoi

paine cu usturoi jpg

Pâinea ar putea avea în fiecare zi o altă variantă, dacă ţinem cont de diversitatea tipurilor de făină şi a ingredientelor care pot intra în compoziţia ei.

Ingrediente pâine cu usturoi

500 g făină

250 ml apă călduță

1/2 plic drojdie uscată

100 g unt topit

100 g brânză cheddar rasă

sare, după gust

1 linguriță zahăr

3 căței de usturoi

1 legătură pătrunjel

Mod de preparare  pâine cu usturoi

Amesteci drojdia cu zahărul și cu apa caldă și o lași deoparte aproximativ 10 minute. Combini făina cernută cu sarea, apoi o încorporezi în amestecul cu drojdie și frămânți aluatul. Îl lași să se odihnească 30 de minute.

Presari făină pe blatul de lucru, mai frămânți puțin aluatul, apoi formezi pâinea, o așezi într-o tavă tapetată și o dai la cuptorul încins până se rumenește. O scoți și o lași puțin la răcit, apoi o crestezi.

Între timp, combini untul cu puțină sare, cu pătrunjelul tocat și cu usturoiul pisat. Ungi pâinea cu untul, presari brânza rasă și dai tava la cuptor încă 5-10 minute.