Pâine cu usturoi
Pâinea ar putea avea în fiecare zi o altă variantă, dacă ţinem cont de diversitatea tipurilor de făină şi a ingredientelor care pot intra în compoziţia ei.
Ingrediente pâine cu usturoi
500 g făină
250 ml apă călduță
1/2 plic drojdie uscată
100 g unt topit
100 g brânză cheddar rasă
sare, după gust
1 linguriță zahăr
3 căței de usturoi
1 legătură pătrunjel
Mod de preparare pâine cu usturoi
Amesteci drojdia cu zahărul și cu apa caldă și o lași deoparte aproximativ 10 minute. Combini făina cernută cu sarea, apoi o încorporezi în amestecul cu drojdie și frămânți aluatul. Îl lași să se odihnească 30 de minute.
Presari făină pe blatul de lucru, mai frămânți puțin aluatul, apoi formezi pâinea, o așezi într-o tavă tapetată și o dai la cuptorul încins până se rumenește. O scoți și o lași puțin la răcit, apoi o crestezi.
Între timp, combini untul cu puțină sare, cu pătrunjelul tocat și cu usturoiul pisat. Ungi pâinea cu untul, presari brânza rasă și dai tava la cuptor încă 5-10 minute.