Pâine de casă cu rozmarin proaspăt şi măsline kalamata

paine jpeg

Dacă îţi plac pâinile aromate, atunci trebuie neapărat să prepari această reţetă de pâine de casă cu rozmarin prospăt şi măsline kalamata. O vei mânca simplă, înmuiată în ulei de măsline extravirgin.

De ce ai nevoie pentru pâine cu rozmarin şi măsline

600 g făină

350 ml apă, la temperatura camerei

½ linguriţă drojdie proaspătă

1 linguriţă sare

100 g măsline kalamata feliate

1 lingură rozmarin proaspăt, tocat

Cum se prepră pâine cu rozmarin şi măsline

Amesteci într-un vas făina, sarea, drojdia şi apa. Combini ingredientele cu o lingură, adaugi rozmarinul şi măsline şi frămânţi până când obţii un aluat care nu se mai prinde de mâini.

Îl laşi la crescut 12-18 ore, la temperatura camerei. Dai drumul la cuptor şi aştepţi 30 de minute. În acest timp, formezi din aluat trei pâini rotunde, pe care le laşi să crească. Pui pâinile în tavă şi le dai la cuptor până când se rumenesc.

Sursa http://livingsweetmoments.com

http://livingsweetmoments.com