Pâine de casă cu rozmarin proaspăt şi măsline kalamata
![paine jpeg](https://cdn.adh.reperio.news/image-1/15ea1368-7a70-4fb6-b000-b3e1d84401ef/index.jpeg?p=a%3D1%26co%3D1.05%26w%3D500%26h%3D750%26q%3D91%26r%3Dcontain%26f%3Dwebp)
Dacă îţi plac pâinile aromate, atunci trebuie neapărat să prepari această reţetă de pâine de casă cu rozmarin prospăt şi măsline kalamata. O vei mânca simplă, înmuiată în ulei de măsline extravirgin.
De ce ai nevoie pentru pâine cu rozmarin şi măsline
600 g făină
350 ml apă, la temperatura camerei
½ linguriţă drojdie proaspătă
1 linguriţă sare
100 g măsline kalamata feliate
1 lingură rozmarin proaspăt, tocat
Cum se prepră pâine cu rozmarin şi măsline
Amesteci într-un vas făina, sarea, drojdia şi apa. Combini ingredientele cu o lingură, adaugi rozmarinul şi măsline şi frămânţi până când obţii un aluat care nu se mai prinde de mâini.
Îl laşi la crescut 12-18 ore, la temperatura camerei. Dai drumul la cuptor şi aştepţi 30 de minute. În acest timp, formezi din aluat trei pâini rotunde, pe care le laşi să crească. Pui pâinile în tavă şi le dai la cuptor până când se rumenesc.