Pandişpan pufos cu fructe

Pandispan pufos cu fructe jpeg

Profită de savoarea fructelor şi încearcă reţeta aceasta de pandişpan pufos. Vei obţine un desert simplu, care îţi va încânta toate simţurile.

Ingrediente

Pentru blat

1 pachet de unt 8 ouă 120 g zahăr puţină sare 150 g făină 1 praf de copt

Pentru cremă

5 ouă

10 linguri zahăr

5 linguri lapte praf

1 l frişcă lichidă

3 pliculeţe gelatină

100 ml apă

1 esenţă vanilie

350-400 g gem de căpşuni sau dulceaţă de zmeură

Pentru decor

fructe physalis

300 g pepene verde fără coajă

200 g pepene galben fără coajă

frunze de mentă

Mod de preparare

Pentru blat, baţi albuşurile spumă tare cu un praf de sare. Adaugi zahărul şi baţi în continuare până capătă consistenţa unei creme mai tari. Adaugi gălbenuşurile, apoi untul topit şi răcit. Amesteci făina cernută în prealabil cu praful de copt şi adaugi în ploaie peste compoziţie.

Amesteci cu o lingură de sus în jos, uşor, până se omogenizează. Torni compoziţia într-o tavă dreptunghiulară tapetată cu hârtie de copt şi o introduci în cuptorul preîncălzit, la foc potrivit, circa 40 de minute. După ce este gata, scoţi blatul din formă şi-l laşi să se răcească pe o suprafaţă plană. Apoi, îl tai în trei felii pe orizontală.

Pentru cremă, amesteci într-un vas ouăle cu zahărul, adaugi laptele praf şi fierbi amestecul pe baie de aburi până devine cremos. Amesteci crema continuu. Laşi la răcit. Pui gelatina la înmuiat în 100 ml apă circa 15 minute. O topeşti pe foc şi, când este aproape rece, o amesteci cu crema de ou. Baţi frişca şi o dai la rece 15 minute. Păstrezi un sfert din ea pentru ornat, iar restul o amesteci cu esenţa de vanilie şi crema de ou cu gelatină.

Ungi prima foaie cu gemul de căpşuni sau cu dulceaţa de zmeură, aşezi a doua foie de pandişpan şi întinzi jumătate din cremă. Pui a treia foaie şi acoperi cu crema rămasă. Introduci tortul la frigider, circa 2-3 ore.

Înainte de a servi, scoţi pandişpanul de la rece şi-l tai drept pe margini. Pui frişca păstrată într-un şpriţ şi ornezi prăjitura pe margini. Aşezi deasupra tortului bucăţelele de pepene verde şi de pepene galben, fructele physalis şi frunzele de mentă de jur împrejurul platoului.

Foto: profimedia