Panna cotta cu dulceaţă de cireşe

panna cotta bun jpeg

Ai gustat vreodată desertul italian panna cotta? Cu dulceaţă de cireşe sau vişine e un deliciu! Iată cum se prepară!

Ingrediente: 400 ml smântână pentru frişcă, 200 ml lapte, 100 g zahăr, 1 baton vanilie, esenţă de vanilie, 3 foi gelatină, 400 g dulceaţă de cireşe sau de vişine, 50 ml lichior fructe

Număr porţii: 4 Timp de preparare: 10 min Dificultate: mică

Mod de preparare:

Pui pe foc smântâna, laptele, zahărul, pulpa din batonul de vanilie şi batonul tăiat mărunt. Fierbi aproximativ 10 minute. Înmoi gelatina în apă rece câteva minute, apoi o strecori şi o adaugi în crema de vanilie fierbinte.

Amesteci uşor până ce gelatina se dizolvă complet. Laşi compoziţia să se răcească, apoi o torni în boluri sau în ceşcuţe, umezite cu apă rece.

Laşi la frigider cel puţin 6 ore să se întărească. Înainte de servire, înmoi bolurile cu panna cotta în apă fierbinte, ca să se desprindă de pe vas, şi răstorni pe o farfurie. Serveşti alături fructe din dulceaţă amestecate cu lichior de fructe.



Recente

img 1 jpeg
cuptor cu microunde shutterstock 1060457837 jpg
ulei de masline shutterstock 403638466 jpg
pulled pork shutterstock 1673261689 jpg
chiftele de rosii tomatokeftedes shutterstock 2103366965 jpg
image png
image png
3 banane jpg jpeg
fructe de mare jpg
cum alegi carnea jpg
suberek cu carne shutterstock 572050978 jpg
Clătite Qatayef  shutterstock 288837386 (1) jpg
conopida reteta vegana shutterstock 1503266795 jpg
cassoulet rață fasole shutterstock 341364947 jpg
involtini rulouri carne shutterstock 1788453905 jpg
ciocolata shutterstock 1375236380 jpg
pui kiev shutterstock 2034594404 jpg
cozonac visine shutterstock 2019888323 jpg
kugel budinca de cartofi  shutterstock 2018235002 jpg
castraveti covasiti shutterstock 2037878684 jpg