Panna cotta cu dulceaţă de cireşe

panna cotta bun jpeg

Ai gustat vreodată desertul italian panna cotta? Cu dulceaţă de cireşe sau vişine e un deliciu! Iată cum se prepară!

Ingrediente: 400 ml smântână pentru frişcă, 200 ml lapte, 100 g zahăr, 1 baton vanilie, esenţă de vanilie, 3 foi gelatină, 400 g dulceaţă de cireşe sau de vişine, 50 ml lichior fructe

Număr porţii: 4 Timp de preparare: 10 min Dificultate: mică

Mod de preparare:

Pui pe foc smântâna, laptele, zahărul, pulpa din batonul de vanilie şi batonul tăiat mărunt. Fierbi aproximativ 10 minute. Înmoi gelatina în apă rece câteva minute, apoi o strecori şi o adaugi în crema de vanilie fierbinte.

Amesteci uşor până ce gelatina se dizolvă complet. Laşi compoziţia să se răcească, apoi o torni în boluri sau în ceşcuţe, umezite cu apă rece.

Laşi la frigider cel puţin 6 ore să se întărească. Înainte de servire, înmoi bolurile cu panna cotta în apă fierbinte, ca să se desprindă de pe vas, şi răstorni pe o farfurie. Serveşti alături fructe din dulceaţă amestecate cu lichior de fructe.