Parfe cu căpșuni

1 captura de ecran din 2019 09 25 la 13 47 20 png png

Numele de parfe vine din cuvântul latin „per- fectus“, care a derivat la francezi în „parfait“, ceea ce denumea ceva perfect. La început, desertul era servit pe farfurii întinse, în timp ce astăzi el se servește în straturi, în pahare înalte. Americanii numesc parfe orice desert în straturi care conține înghețată, jeleu de fructe, frișcă și fructe proaspete sau conservate. Ba mai mult, ei sunt atât de îndrăgostiți de acest de- sert, încât pe 25 noiembrie este Ziua Națională a Parfeului.

Ingrediente: 

Pentru blat 150 g făină 75 g zahăr 1⁄2 plic praf de copt 1 praf de sare 50 g unt moale 1 plic zahăr vanilat 1 ou 75 ml lapte Pentru cremă 500 g smântână grasă 100 g zahăr pudră 1 linguriță esență de vanilie 300 g căpșuni 50 g ciocolată

Mod de preparare: 

Pentru blat, mixezi untul cu zahărul tos, cu cel vanilat cu sarea și cu oul până când capătă o consistență cremoasă. Torni laptele și omogenizezi, apoi încorporezi făina amestecată cu praful de copt. Pui compoziția într-o tavă tapetată și ții blatul la cuptor până când trece testul scobitorii. Îl lași la răcit.

Pentru cremă, bați smântâna cu zahărul pudră și cu esența de vanilie. Pui în pahare un strat de frișcă, jumătăți de căpșuni, bucăți de blat și un nou strat de frișcă. Decorezi cu jumătăți de căpșuni și cu ciocolată rasă.