Pârjeniac

pirjeniac jpg

Servite ca aperitiv ori transformate în diverse paste, jumările nu trebuie să lipsească din gospodăria nimănui, motiv pentru care îţi recomandăm o reţetă simplă din Macedonia.

Ingrediente

250 g mălai

2 linguri ulei

150 g jumări

2 ardei murați

o jumătate linguriță de sare

Mod de preparare

Se toarnă 1 litru de apă peste mălai, se adaugă sare după gust și se amestecă câteva minute, până avem un aluat că pentru clătite. Se pune pe foc și se face o mămăligă mai moale.

Incalziți uleiul într-o tigaie, apoi turnați mămăliga și prăjiți la temperatură moderată (amestecând constant), timp de aproximativ 15 minute. Adăugați jumările și ardeii tăiați cubulețe, apoi lăsați încă câteva minute pe foc, amestecând constant. Se ia de pe foc și se servește cu smântână, brânză sau lapte.

Marjan Mihajlov,
Asociația Macedonenilor din România