Pastă de ardei și gogoșari
Această pastă de ardei și gogoșari o poți folosi la fripturi, paste, burgeri.
Ingrediente
500 g gogoșari
500 g ardei capia
sare grunjoasă
ulei
Mod de preparare
Speli sub jet de apă gogoșarii și ardeii capia, îi usuci și îi coci pe toate părțile. Îi iei de pe foc, îi așezi într-un castron, îi dai cu sare grunjoasă, îi acoperi și îi ții așa cel puțin o oră.
După o oră, le cureți pielițele arse, le îndepărtezi semințele, nervurile și cotoarele, îi speli sub jet de apă, îi tai și îi pui într-un robot de bucătărie sau îi mixezi cu blenderul vertical.
Răstorni pasta obținută într-un vas încăpător și îl așezi pe foc mic. Amesteci și o ții pe foc până când obții consistența dorită, de preferat ceva mai densă.
O răstorni imediat în borcane sterilizate, calde, torni puțin ulei deasupra, sigilezi și le acoperi cu pături până a doua zi, când le depozitezi în cămară.