Pastă de ardei și gogoșari

pasta de ardei si ggogosari jpg

Această pastă de ardei și gogoșari o poți folosi la fripturi, paste, burgeri.

Ingrediente

500 g gogoșari

500 g ardei capia

sare grunjoasă

ulei

Mod de preparare

Speli sub jet de apă gogoșarii și ardeii capia, îi usuci și îi coci pe toate părțile. Îi iei de pe foc, îi așezi într-un castron, îi dai cu sare grunjoasă, îi acoperi și îi ții așa cel puțin o oră.

După o oră, le cureți pielițele arse, le îndepărtezi semințele, nervurile și cotoarele, îi speli sub jet de apă, îi tai și îi pui într-un robot de bucătărie sau îi mixezi cu blenderul vertical.

Răstorni pasta obținută într-un vas încăpător și îl așezi pe foc mic. Amesteci și o ții pe foc până când obții consistența dorită, de preferat ceva mai densă.

O răstorni imediat în borcane sterilizate, calde, torni puțin ulei deasupra, sigilezi și le acoperi cu pături până a doua zi, când le depozitezi în cămară.