Pastă de măsline (Tapenade)

1 shutterstock 783189709 jpg jpeg

Această pastă de măsline, densă şi aromată, poate fi consumată atât ca aperitiv, cu pâine prăjită sau pâine de casă, cât şi ca ingredient în alte preparate. Poate fi folosită ca umplutură într-o ruladă de pui sau de curcan sau poate fi aromatiza o focaccia.

Ingrediente

200 g măsline negre, fără sâmburi

100 g măsline Kalamata, fără sâmburi

4 fileuri anşoa

2 căţei de usturoi

1 lingură capere

4-5 linguri ulei de măsline

1 lingură zeamă de lămâie

1 linguriţă cimbru uscat, opţional

1 linguriţă busuioc uscat, opţional

Laşi la desărat caperele în apă rece 30 de minute. Într-un blender, pui măslinele şi adaugi fileurile de anşoa, usturoiul curăţat, caperele, uleiul de măsline, zeama de lămâie şi, dacă doreşti, ierburile aromatice.

Mixezi un minut până obţii o compoziţie păstoasă. Serveşti imediat alături de pâine prăjită, din făină integrală, şi decorezi după imaginaţie.

FOTO Shutterstock



Recente

paine masline shutterstock 2094964810 jpg
coperta click pofta buna jpg
gadgeturi jpg
shaorma shutterstock 2066565668 jpg
flori de salcâm shutterstock 1444110374 jpg
supa crema sparabghel shutterstock 1452134936 jpg
turta jpg
tort83 jpg
tort8 png
inghetata jpg
prajitura biscuiti crema jpeg
1 3 retete de prajituri rapide si simple jpg jpeg
briose jpg
tort jpg
pachetele primavara shutterstock 375803530 jpg
inghetata shutterstock 72762541 jpg
tort mimosa shutterstock 1041498505 jpg
socată shutterstock 284938835 jpg
doboș tort shutterstock 213934210 jpg
morcovi frunze shutterstock 1986995588 jpg