Pastă de ton

1365352533 5072pasta 20de 20ton jpeg

Gurmanzii reuşesc cu greu să  descrie caperele, datorită intensităţii gustului care se aporpie de cel al măslinelor greceşti. În afară de a fi uscate, pot fi puse la murat într-o soluţie de apă şi sare de mare sau în oţet. Multe dintre reţetele franţuzeşti, italiene sau greceşti au printre ingrediente caperele.

Ingrediente (2 porţii)

350 g ton în ulei (din conservă)

150 unt

4 linguri capere

o linguriţă rasă boia dulce

piper

Mod de preparare:

Pui tonul într-un castron, adaugi untul moale şi condimentezi cu piper şi boia, după gust. Opreşti câteva capere pentru decor. Mixezi amestecul până devine o pastă. Adaugi caperele desărate şi mai mixezi puţin, cât să se sfărâme, dar să nu devină pastă. Serveşti crema pe pâine prăjită sau biscuţi săraţi.