Pastă de ton

Gurmanzii reuşesc cu greu să descrie caperele, datorită intensităţii gustului care se aporpie de cel al măslinelor greceşti. În afară de a fi uscate, pot fi puse la murat într-o soluţie de apă şi sare de mare sau în oţet. Multe dintre reţetele franţuzeşti, italiene sau greceşti au printre ingrediente caperele.
Ingrediente (2 porţii)
350 g ton în ulei (din conservă)
150 unt
4 linguri capere
o linguriţă rasă boia dulce
piper
Mod de preparare:
Pui tonul într-un castron, adaugi untul moale şi condimentezi cu piper şi boia, după gust. Opreşti câteva capere pentru decor. Mixezi amestecul până devine o pastă. Adaugi caperele desărate şi mai mixezi puţin, cât să se sfărâme, dar să nu devină pastă. Serveşti crema pe pâine prăjită sau biscuţi săraţi.