Paste cu bacon şi cimbru

1 captura de ecran din 2019 07 12 la 19 11 41 png png

Un preparat delicios, aromat datorită cimbrului şi se face rapid. Încearcă pastele cu bacon şi cimbru fie pentru un prânz copios ori o cină delicioasă, ca să te convingi cât sunt de bune.

Ingrediente: Paste cu bacon şi cimbru

400 g paste 400 g ciuperci 300 g bacon 3-4 roşii busuioc verde sare piper 3 lingurite ulei de măsline 50 g unt 1-2 crengute cimbru

Mod de preparare:

Se pun pastele să fiarbă conform instrucţiunilor de pe pachet, în apă cu sare şi cu o linguriţă de ulei, ca să nu se lipească între ele, şi se acoperă cu un capac.

După ce au fiert, se scot din oală şi se dau în 2-3 jeturi de apă rece. Se pun apoi în strecurătoare şi se acoperă cu o folie ca să nu se usuce.

Între timp, se curăţă ciupercile, se taie şi se călesc în unt amestecat cu ulei de măsline. Se taie baconul fâşii mari, care se pun peste ciuperci şi se călesc în continuare la foc, până capătă o crustă crocantă.

Pastele se aşază într-un bol, se amestecă cu ciupercile şi baconul şi se condimentează cu sare şi piper, după gust. Se ornează cu feliuţe de roşii şi crenguţe de cimbru.