Paste cu ficăţei

1365520597 736paste 20cu 20ficatei jpeg

Ingrediente: 500 g paste, 400 g ficăţei, 1 ceapă 2 morcovi, 4 căţei usturoi, 1 ţelină, 200 g pastă tomate, 200 g roşii decojite, 120 ml vin roşu, 1 linguriţă oregano uscat, 2 linguri pătrunjel tocat, 1 lingură parmezan sau caşcaval ras, sare, piper

Mod de preparare:Timp de preparare: 1h Dificultate: medie

Toci mărunt morcovii şi ţelina. Căleşti ceapa şi usturoiul tocate mărunt, adaugi morcovii şi ţelina, laşi să se pătrundă 5 minute la foc mic, apoi adaugi pasta de tomate amestecând continuu. După câteva minute adaugi vinul şi puţină apă. Laşi să fiarbă până scade sosul, adaugi roşiile tocate, oregano, laşi să dea într-un clocot, apoi iei vasul de pe foc, asezonezi cu pătrunjel şi amesteci.

Cureţi ficăţeii de pieliţe, îi speli şi-i prăjeşti înăbuşit la foc mic. Când s-au rumenit, îi condimentezi cu sare şi piper, torni sosul peste ei şi dai la cuptor circa 20 de minute.

Fierbi pastele conform instrucţiunilor, le scurgi şi le pui pe farfurii. Aşezi deasupra ficăţeii cu sos şi presari puţin parmezan sau caşcaval.



Recente

img 1 jpeg
cuptor cu microunde shutterstock 1060457837 jpg
ulei de masline shutterstock 403638466 jpg
pulled pork shutterstock 1673261689 jpg
chiftele de rosii tomatokeftedes shutterstock 2103366965 jpg
image png
image png
3 banane jpg jpeg
fructe de mare jpg
cum alegi carnea jpg
suberek cu carne shutterstock 572050978 jpg
Clătite Qatayef  shutterstock 288837386 (1) jpg
conopida reteta vegana shutterstock 1503266795 jpg
cassoulet rață fasole shutterstock 341364947 jpg
involtini rulouri carne shutterstock 1788453905 jpg
ciocolata shutterstock 1375236380 jpg
pui kiev shutterstock 2034594404 jpg
cozonac visine shutterstock 2019888323 jpg
kugel budinca de cartofi  shutterstock 2018235002 jpg
castraveti covasiti shutterstock 2037878684 jpg