Paste cu ficăţei

Ingrediente: 500 g paste, 400 g ficăţei, 1 ceapă 2 morcovi, 4 căţei usturoi, 1 ţelină, 200 g pastă tomate, 200 g roşii decojite, 120 ml vin roşu, 1 linguriţă oregano uscat, 2 linguri pătrunjel tocat, 1 lingură parmezan sau caşcaval ras, sare, piper
Mod de preparare:Timp de preparare: 1h Dificultate: medie
Toci mărunt morcovii şi ţelina. Căleşti ceapa şi usturoiul tocate mărunt, adaugi morcovii şi ţelina, laşi să se pătrundă 5 minute la foc mic, apoi adaugi pasta de tomate amestecând continuu. După câteva minute adaugi vinul şi puţină apă. Laşi să fiarbă până scade sosul, adaugi roşiile tocate, oregano, laşi să dea într-un clocot, apoi iei vasul de pe foc, asezonezi cu pătrunjel şi amesteci.
Cureţi ficăţeii de pieliţe, îi speli şi-i prăjeşti înăbuşit la foc mic. Când s-au rumenit, îi condimentezi cu sare şi piper, torni sosul peste ei şi dai la cuptor circa 20 de minute.
Fierbi pastele conform instrucţiunilor, le scurgi şi le pui pe farfurii. Aşezi deasupra ficăţeii cu sos şi presari puţin parmezan sau caşcaval.