Paste cu roșii și creveți

paste cu rosii si creveti jpg

Iubeşti pastele şi vrei să încerci o reţetă super simplă şi delicioasă? Atunci găteşte paste cu roșii și creveți.

Ingrediente

350 g roșii

300 g creveți decongelați

5 căței de usturoi

250 g paste pappardelle

100 ml vin alb sec

2 linguri ulei

100 g parmezan ras

zeama de la 1 lămâie

sare

piper

pătrunjel, tăiat fin

Mod de preparare

Așezi creveții într-un castron, îi dai cu un praf de sare și cu unul de piper și torni zeama de lămâie. Îi lași la rece 30 de minute.

Speli roșiile, le scoți cotoarele, le tai și le dai deoparte. Cureți usturoiul și îl mărunțești.

Așezi un vas cu apă pe foc și prepari pastele conform indicațiilor de pe ambalaj.

Încingi uleiul într-o tigaie și răstorni creveții. Lași aproximativ cinci minute și torni vinul. Adaugi usturoiul, ții doar trei minute, adaugi roșiile, acoperi tigaia și lași să fiarbă până când se înmoaie roșiile. Pui în tigaie pastele fierte, amesteci, presari parmezan ras, amesteci din nou și dai de pe foc.

Servești pastele decorate cu pătrunjel și parmezan ras.