Paste cu roșii și creveți
Iubeşti pastele şi vrei să încerci o reţetă super simplă şi delicioasă? Atunci găteşte paste cu roșii și creveți.
Ingrediente
350 g roșii
300 g creveți decongelați
5 căței de usturoi
250 g paste pappardelle
100 ml vin alb sec
2 linguri ulei
100 g parmezan ras
zeama de la 1 lămâie
sare
piper
pătrunjel, tăiat fin
Mod de preparare
Așezi creveții într-un castron, îi dai cu un praf de sare și cu unul de piper și torni zeama de lămâie. Îi lași la rece 30 de minute.
Speli roșiile, le scoți cotoarele, le tai și le dai deoparte. Cureți usturoiul și îl mărunțești.
Așezi un vas cu apă pe foc și prepari pastele conform indicațiilor de pe ambalaj.
Încingi uleiul într-o tigaie și răstorni creveții. Lași aproximativ cinci minute și torni vinul. Adaugi usturoiul, ții doar trei minute, adaugi roșiile, acoperi tigaia și lași să fiarbă până când se înmoaie roșiile. Pui în tigaie pastele fierte, amesteci, presari parmezan ras, amesteci din nou și dai de pe foc.
Servești pastele decorate cu pătrunjel și parmezan ras.