Paste cu sos de ciuperci

Dacă vrei să prepari această reţetă într-o zi de post, este de ajuns să înlocuieşti lapele cu unul vegetal.
De ce ai nevoie pentru paste cu sos de ciuperci
2 linguri ulei
100 g ciuperci feliate
200 g paste
2-3 căţei de usturoi
2 linguri făină
1 praf de sare
200 ml lapte
coriandru tocat, opţional
Cum se prepară pastele cu sos de ciuperci
Fierbi pastele în apă cu sare conform instrucţiunilor de pe ambalaj, apoi le scurgi. Încingi uleiul şi căleşti ciupercile cu usturoiul tocat până când scade apa lăsată. Adaugi făina, torni laptele şi amesteci energic pentru ca făina să nu facă cocoloaşe. Laşi până când se îngroaşă sosul. Adaugi pastele, amesteci şi mai ţii pe foc 2 minute.
Serveşti pastele presărate cu verdeaţa tocată.