Paste de casă cu sos alb

Lecţia de gătit pe care ţi-o propunem astăzi este foarte simplă, practică şi hrănitoare. Învaţă să prepari paste de casă după o reţetă italiană pe care apoi, le vei folosi într-o gustoasă reţetă de paste de casă cu sos alb.
Paste de casă cu sos alb - Ingrediente
Pentru paste
400 g făină 3 ouă sare 150 g şuncă presată sau costiţă afumată 1 fir ceapă verde (opţional)
Pentru sos
30 g unt
250 g smântână
100 g caşcaval ras
2 ouă
sare
piper
Paste de casă cu sos alb - Mod de preparare
Prepari pastele după indicaţiile de
. Se fierb pastele în apă cu sare şi se scurg. Şunca se taie fâşii de 3-4 centimetri (costiţa afumată se taie cubuleţe şi se căleşte făr ulei, apoi se scurge pe un şervet de hârtie).
Pentru sos, se topeşte untul la foc mic, se adaugă smântâna şi caşcavalul ras, amestecând încontinuu. Se adaugă şi şunca sau costiţa, apoi pastele. Se mai lasă pe foc 3 minute, apoi se adaugă ouăle crude, se amestecă bine şi se opreşte focul. Se condimentează cu sare şi piper. Pastele de casă cu sos alb se servesc calde, ornate (opţional) cu ceapa verde tocată mărunt.