Păstrăv umplut cu legume

te incităm la peşte! O delicioasă reţetă de păstrăv umplut cu legume.
Ingrediente
2 păstrăvi 4 linguri orez 2 fire ceapă verde 3 căţei usturoi 2 linguri ulei 2 linguri făină 1 vârf linguriţă şofran sare piper
2 morcovi
2 rădăcini păstârnac
1 lingură ulei
1 lămâie
1 linguriţă seminţe de floarea-soarelui decojite
Cum se prepară
Se curăţă peştele de intestine, se spală bine şi se usucă cu prosoape absorbante. Se căleşte în două linguri de ulei, ceapa verde tocată, se adaugă orezul, o cană de apă fierbinte şi se lasă să fiarbă la foc mic. Când orezul este fiert, se adaugă şofranul şi se condimentează cu sare şi piper, după gust.
Se ung păstrăvii cu ulei, se presară cu sare, piper, făină şi usturoi pisat şi se umplu cu compoziţia de orez. Se aşază într-o tavă unsă cu ulei şi se introduc la cuptor pentru
30 de minute.
Se taie legumele fâşii fine sau se rad, se pun la călit în două linguri cu ulei şi 50 ml apă. Se lasă până se înmoaie foarte puţin. Peştele se serveşte alături de legumele
călite, felii de lămâie şi presărat cu seminţe de floarea-soarelui.