Pate de soia (de post)

pate soia jpeg

Fie că ţii sau nu post, pateul de soia este o variantă fericită de a înlocui clasicul pate din carne, mai ales dacă este cumpărat din comerţ. Pentru o reţetă reuşită a acestui pate de soia urmează paşii noştri.

Ingrediente

1 cană boabe soia 3/4 cană apă în care a fiert soia 1/2 linguriţă boia dulce 2 linguriţe sos de soia 3 linguri pastă de roşii 1 lingură ulei de măsline 1 ceapă, tocată sare piper oregano uscat busuioc uscat

Mod de preparare

Spală boabele de soia şi lasă-le la înmuiat peste noapte. A doua zi fierbe boabele 2-3 ore. Scurge-le şi păstrează 3/4 de cană din apa în care a fiert. Lasă boabele deoparte să se răcească.

Între timp, încinge uleiul într-o tigaie la flacără medie. Adaugă ceapa şi sotează cel puţin 10 minute, amestecând de câteva ori. Când s-au răcit suficient de mult, pune boabele în vasul de la blender şi mixează. Adaugă treptat din apă până ajunge la consistenţa dorită.

Adaugă restul de ingrediente, ceapa, boiaua, busuioocul, oregano, sos de soia, sare şi piper şi amestecă. La sfârşit adaugă pasta de roşii peste acest pate de soia şi amestecă bine.

Pune acest pate de soia într-un vas şi lasă la rece 30 de minute înainte de a servi.

Minipateuri cu gogosari

Minipateuri cu gogosari

Pateuri cu branza si spanac

Pateuri cu branza si spanac

Pateuri cu ciuperci

Pateuri cu ciuperci

sursa: homecookingadventure.com