Pateuri cu gem şi migdale

pateuri cu gem si migdale jpeg

Răsfaţă-te cu această reţetă la un ceai ori o cafea fierbinte!

Pentru aluat 400 g făină 250 g margarină 1 praf de sare 1 praf de copt 2 linguri oţet 4 linguri apă

350 g gem de vişine

100 g migdale feliate

Cum se prepară

Se cerne făina într-un castron mare. Se adaugă margarina rasă pe răzătoarea mare şi se freacă uşor între degete, fără a se frământa. Se adaugă praful de sare, praful de copt, oţetul, apa şi se frământă bine până se obţine un aluat uniform şi elastic. Se dă la rece câteva ore sau de seara până dimineaţa.

Se întinde aluatul în foaie subţire şi se taie în pătrate cu latura de 10 cm. Se pune câte o linguriţă de gem de vişine în mijlocul pătratului şi se pliază ca un plic, îndoind colţurile spre

interior.

Se aşază „plicurile” pe o tavă tapetată cu folie specială pentru copt, se presară deasupra migdalele feliate şi se coc circa 30 de minute la temperatură potrivită. Sunt delicioase la micul dejun.



Recente

cuptor cu microunde shutterstock 1060457837 jpg
ulei de masline shutterstock 403638466 jpg
pulled pork shutterstock 1673261689 jpg
chiftele de rosii tomatokeftedes shutterstock 2103366965 jpg
image png
image png
3 banane jpg jpeg
fructe de mare jpg
cum alegi carnea jpg
suberek cu carne shutterstock 572050978 jpg
Clătite Qatayef  shutterstock 288837386 (1) jpg
conopida reteta vegana shutterstock 1503266795 jpg
cassoulet rață fasole shutterstock 341364947 jpg
involtini rulouri carne shutterstock 1788453905 jpg
ciocolata shutterstock 1375236380 jpg
pui kiev shutterstock 2034594404 jpg
cozonac visine shutterstock 2019888323 jpg
kugel budinca de cartofi  shutterstock 2018235002 jpg
castraveti covasiti shutterstock 2037878684 jpg
zacusca de vinete horia virlan shutterstock 1824405308 jpg