Pavlova cu căpşuni

2 shutterstock 1432586681 jpg jpeg

Un desert nu e doar un moment dulce, ci poate rămâne întipărit pentru totdeauna în memoria gustului. Iată o reţetă de Pavlova cu căpşuni, pentru momentele de răsfăţ.

Pentru blatul de bezea

  • 8 albuşuri
  • 450 g zahăr pudră
  • 10 g amidon

Pentru cremă

  • 250 g mascarpone
  • 250 ml frişcă lichidă
  • zeama şi coaja de la 1 lime 

Pentru ornat

  • 500 g căpşuni

Pentru blat, mixezi albuşurile cu zahărul pudră, pe care îl încorporezi în 4 tranşe. La final, când compoziţia s-a întărit, pui amidonul. Tapetezi cu hârtie de copt o tavă şi desenezi pe foaia de copt un cerc cu diametrul de 22 cm. Aranjezi bezeaua, avâng grijă să aibă o înălţime de 10-12 cm, iar la mijloc formezi o adâncitură, în care vei pune crema şi fructele. Pe lateral, la exterior, cu o spatulă, faci modelul dorit. Coci blatul de bezea 1 oră şi 45 de minute, la 100 de grade. Laşi la răcit în cuptor, cu uşa întredeschisă.

Pentru cremă, mixezi împreună frişca şi mascarpone, iar la final adaugi zeama şi coaja de lime. 

Asamblezi tortul: în adâncitura din blat aşezi crema, apoi aranjezi fructele şi decorezi după imaginaţie.

FOTO Shutterstock



Recente

img 1 jpeg
cuptor cu microunde shutterstock 1060457837 jpg
ulei de masline shutterstock 403638466 jpg
pulled pork shutterstock 1673261689 jpg
chiftele de rosii tomatokeftedes shutterstock 2103366965 jpg
image png
image png
3 banane jpg jpeg
fructe de mare jpg
cum alegi carnea jpg
suberek cu carne shutterstock 572050978 jpg
Clătite Qatayef  shutterstock 288837386 (1) jpg
conopida reteta vegana shutterstock 1503266795 jpg
cassoulet rață fasole shutterstock 341364947 jpg
involtini rulouri carne shutterstock 1788453905 jpg
ciocolata shutterstock 1375236380 jpg
pui kiev shutterstock 2034594404 jpg
cozonac visine shutterstock 2019888323 jpg
kugel budinca de cartofi  shutterstock 2018235002 jpg
castraveti covasiti shutterstock 2037878684 jpg