Pavlova cu căpşuni

2 shutterstock 1432586681 jpg jpeg

Un desert nu e doar un moment dulce, ci poate rămâne întipărit pentru totdeauna în memoria gustului. Iată o reţetă de Pavlova cu căpşuni, pentru momentele de răsfăţ.

Pentru blatul de bezea

  • 8 albuşuri
  • 450 g zahăr pudră
  • 10 g amidon

Pentru cremă

  • 250 g mascarpone
  • 250 ml frişcă lichidă
  • zeama şi coaja de la 1 lime 

Pentru ornat

  • 500 g căpşuni

Pentru blat, mixezi albuşurile cu zahărul pudră, pe care îl încorporezi în 4 tranşe. La final, când compoziţia s-a întărit, pui amidonul. Tapetezi cu hârtie de copt o tavă şi desenezi pe foaia de copt un cerc cu diametrul de 22 cm. Aranjezi bezeaua, avâng grijă să aibă o înălţime de 10-12 cm, iar la mijloc formezi o adâncitură, în care vei pune crema şi fructele. Pe lateral, la exterior, cu o spatulă, faci modelul dorit. Coci blatul de bezea 1 oră şi 45 de minute, la 100 de grade. Laşi la răcit în cuptor, cu uşa întredeschisă.

Pentru cremă, mixezi împreună frişca şi mascarpone, iar la final adaugi zeama şi coaja de lime. 

Asamblezi tortul: în adâncitura din blat aşezi crema, apoi aranjezi fructele şi decorezi după imaginaţie.

FOTO Shutterstock



Recente

paine masline shutterstock 2094964810 jpg
coperta click pofta buna jpg
gadgeturi jpg
shaorma shutterstock 2066565668 jpg
flori de salcâm shutterstock 1444110374 jpg
supa crema sparabghel shutterstock 1452134936 jpg
turta jpg
tort83 jpg
tort8 png
inghetata jpg
prajitura biscuiti crema jpeg
1 3 retete de prajituri rapide si simple jpg jpeg
briose jpg
tort jpg
pachetele primavara shutterstock 375803530 jpg
inghetata shutterstock 72762541 jpg
tort mimosa shutterstock 1041498505 jpg
socată shutterstock 284938835 jpg
doboș tort shutterstock 213934210 jpg
morcovi frunze shutterstock 1986995588 jpg