Penne la cuptor, cu somon şi praz FOTO

Acest preparat delicios va fi pe placul familiei şi îi va cuceri imediat. Încearcă şi tu reţeta pe care ţi-o recomandăm – penne la cuptor cu somon şi praz – mai ales că va fi gata în doar 30 de minute.
Ingrediente (4 porţii)
250 g penne 300 g somon 400 g praz 200 g cremă de brânză 250 ml supă concentrată de legume 50 g caşcaval dat prin răzătoare 1/2 lămâie 1 linguriţă hrean sare piper ulei de măsline
Mod de preparare
Fierbi pastele în apă cu sare, conform indicaţiilor de pe pachet, aproximativ 5-8 minute. Asigură-te că sunt fierte al dente. Scurgi apa şi le laşi deoparte.
Încingi cuptorul. Tai somonul cubuleţe şi condimentezi cu sare şi piper, după gust. Speli prazul şi îl tai rondele, apoi îl sotezi în puţin ulei de măsline, aproximativ 3-5 minute. Condimentezi cu zeamă de lămâie, sare şi piper.

Încălzeşti supa concentrată de legume (preparată acasă sau din comerţ), apoi încorporezi crema de brânză până se dizolvă. Condimentezi cu hrean, sare şi piper.

Adaugi somonul şi prazul sotat în sosul de mai sus şi amesteci cu grijă.

Tapetezi o tavă cu puţin ulei de măsline şi torni pastele preparate, adaugi sosul şi amesteci până se distribuie uniform compoziţia.

La final, presari peste paste caşcavalul ras şi dai la cuptorul încins, în prealabil, 30-35 de minute, până se rumeneşte. Serveşti alături de o salată.
