Pere în aluat

Pear Fritters with Cranberry Sauce jpeg

Dacă merele ţi se par mult prea acre, atunci le poţi înlocui cu pere. Nu uita să le serveşti cu o dulceaţă dulce-acrişoară.

Ai nevoie de

4 pere nu foarte coapte

1 l apă

1 ½ cană cu zahăr

1 cană cu miere

scorţişoară

cuişoare

anason

zeamă de la o lămâie

200 g aluat foitaj

dulceaţă de coacăze, după gust

Cum se prepară

Ţii aluatul la frigider până pregăteşti perele.

Amesteci apa, zahărul, mierea, zeama de lămâie, scorţişoară, cuişoare şi anason, după gust şi le pui la fiert. Cureţi perele de coajă şi le tai baza, ca să poată sta uşor „în picioare”. Când siropul începe să fiarbă, adaugi perele şi le ţii până când dinţii furculiţei intră cu uşurinţă în ele. Le scoţi din sirop, pe care îl ţii în continuare la fiert, până se mai îngroaşă. Când perele s-au mai răcit, le stropeşti cu puţin sirop. Tai aluatul pătrăţele şi le îmbraci în ele.

Coci perele într-o tavă tapetată în cuptorul preîncălzit până se rumeneşte foitajul. Le serveşti cu dulceaţă de coacăze.