Pere în aluat

Pear Fritters with Cranberry Sauce jpeg

Dacă merele ţi se par mult prea acre, atunci le poţi înlocui cu pere. Nu uita să le serveşti cu o dulceaţă dulce-acrişoară.

Ai nevoie de

4 pere nu foarte coapte

1 l apă

1 ½ cană cu zahăr

1 cană cu miere

scorţişoară

cuişoare

anason

zeamă de la o lămâie

200 g aluat foitaj

dulceaţă de coacăze, după gust

Cum se prepară

Ţii aluatul la frigider până pregăteşti perele.

Amesteci apa, zahărul, mierea, zeama de lămâie, scorţişoară, cuişoare şi anason, după gust şi le pui la fiert. Cureţi perele de coajă şi le tai baza, ca să poată sta uşor „în picioare”. Când siropul începe să fiarbă, adaugi perele şi le ţii până când dinţii furculiţei intră cu uşurinţă în ele. Le scoţi din sirop, pe care îl ţii în continuare la fiert, până se mai îngroaşă. Când perele s-au mai răcit, le stropeşti cu puţin sirop. Tai aluatul pătrăţele şi le îmbraci în ele.

Coci perele într-o tavă tapetată în cuptorul preîncălzit până se rumeneşte foitajul. Le serveşti cu dulceaţă de coacăze.



Recente

salata roșii shutterstock 529472086 jpg
choux crema vanilieshutterstock 2007938618 jpg
ardei umpluti de post shutterstock 394395796 jpg
gomboti caise shutterstock 1751983160 jpg
banane chia iaurt shutterstock 2068588889 jpg
salata vinete baba ganoush shutterstock 216063574 jpg
pandispan fructe shutterstock 200600648 jpg
pepene shutterstock 296391284 jpg
copii gatind jpg
ciorba de burta shutterstock 475445284 jpg
alimente dieta shutterstock 1033829701 jpg
crumble shutterstock 140363161 jpg
pulpe gratar shutterstock 1457188550 jpg
tarta rosii shutterstock 1982727641 jpg
salata asiatica cu vita jpg
ceafa porc shutterstock 1864199020 jpg
colarezi cu lapte shutterstock 2082725914 (1) jpg
porumb gratar shutterstock 746186644 (1) jpg
spuma de visine shutterstock 1310674169 jpg
dulceata rubarba capsuni shutterstock 284941319 jpg