Perişoare marinate

meatballs jpeg

După cum experienţa în bucătărie ne-a învăţat, perişoarele nu-s delicioase neapărat numai în ciorbă. La fel de bun poate fi acest fel de mâncare pe care ţi-l propunem azi.

Ingrediente

500 g piept pui tocat 1 lingură orez 1 ceapă rasă 1 ou 1 lingură verdeaţă tocată sare piper Pentru sosul marinat

1 linguriţă ceapă rasă

500 ml suc de roşii

1 lingură făină

1 lingură ulei

2 linguri zeamă de lămâie

sare

piper

Pentru decor

coajă de lămâie

rozmarin

Mod de preparare

Se amestecă, într-un castron, carnea tocată, ceapa rasă şi stoarsă de zeamă, verdeaţa tocată fin, orezul fiert şi scurs de apă, gălbenuşul, sare şi piper, după gust, iar la sfârşit, albuşul bătut separat.

Din compoziţia obţinută se formează perişoare mici, care se fierb în apă clocotită cu sare. Se scot cu spumiera într-un castron şi se păstrează calde.

Între timp, se căleşte uşor o linguriţă de ceapă rasă, se adaugă făina, amestecând permanent şi se stinge cu suscul de roşii. Se lasă să fiarbă două minute, apoi se adaugă perişoarele, zeama de lămâie, sare şi piper, după gust şi se lasă să fiarbă încă 5 minute împreună.

Se servesc calde, garnisite cu rozmarin şi şuviţe de coajă de lămâie.

sursa foto: Fotolia