Peşte cu prune uscate

peste cu prune uscate jpeg

Iei un peşte mare, proaspăt (de prefereat crap), câteva prune uscate, o mână de migdale, mai dai o raită pe la magazin pentru lapte, unt şi ouă şi te poţi pregăti în linişte pentru una dintre cele mai bune reţete de sărbătoare: peşte cu prune uscate. De pregătit, ai nevoie cam de o oră jumătate.

Peşte cu prune uscate - Ingrediente (3-4 porţii)

150 g pâine toast albă 100 ml lapte 100 g prune uscate 100 g migdale 2 ouă 1 vârf cuţit de scorţişoară 1 albuş 100 g unt 1/2 crap fără solzi (circa 800 g) 1/2 lămâie pentru decor sare

Peşte cu prune uscate - Mod de preparare

Tai pâinea cuburi, o pui într-un castron şi torni laptele peste ea. Tai prunele bucăţi mici, iar migdalele le tai felii. Adaugi prunele, jumătate din migdale şi două ouă în castron şi amesteci cu pâinea. Condimentezi cu sare şi scorţişoară.

Speli peştele, îl usuci şi îl condimentezi cu sare. Aşezi amestecul de pâine într-o formă rotundă, pui untul tăiat bucăţi şi aşezi peştele. Apeşi bucata de peşte până se lipeşte de amestecul de pâine.

Introduci forma în cuptorul preîncălzit şi coci timp de 50 de minute. Baţi albuşul cu un vârf de cuţit de sare. Scoţi peştele din cuptor, îl ungi cu albuşul bătut şi-l acoperi cu migdalele rămase. Îl dai din nou la cuptor şi-l mai laşi 10 minute. Îl serveşti cu lămâie.