Peşte la cuptor - cea mai simplă reţetă de Revelion

1 peste jpg jpeg

Nelipsit de pe masa de Revelion este peştele, despre care se spune că aduce noroc, motiv pentru care îţi propunem să încerci această reţetă delicioasă.

Simplu de pregătit şi sănătos, peştele nu trebuie să lipsească de pe masa de Revelion, motiv pentru care îţi recomandăm o reţetă simplă.

Peşte la cuptor - ingrediente necesare:

- 1,5 kilograme de peşte proaspăt - o lămâie - 4,5 linguri de ulei - 200 ml de vin alb - două cepe - trei căţei de usturoi - 2 foi de dafin - o lingură de pastă de roşii - sare şi piper, după gust - piper boabe

Peşte la cuptor - mod de preparare:

Fie că alegi să găteşti crap, doradă ori păstrăv trebuie să cureţi peştele de solzi, branhii şi intestine, iar apoi să-l speli bine cu apă rece şi să-l usuci cu prosoape de hârtie. Crestează apoi la 1-2 cm, iar apoi condimentează cu sare şi piper şi stropeşte cu zeamă de lămâie.

Între timp pune cuptorul la preîncălzit şi toacă ceapa şi usturoiul în bucăţi de mărime medie şi pune-le în tava de copt, pe care ai uns-o în prealabil cu ulei.

Pune deasupra bucăţile de peşte, stropeşte-le cu ulei, iar apoi adaugă vinul sucul de roşii diluat cu apă, dar şi boabe de piper, sare şi foile de dafin.

Pune totul în cuptorul încins şi  lasă timp de 50-60 minute.Din când în când peştele se scoate din cuptor şi se stropeşte cu sosul din tavă, pentru a se pătrunde mai bine.

Seveşte cu mămăligă şi mujdei de usturoi ori cu o garnitură de cartofi.

Poftă bună!

Sursa foto: goodfood.com