Pfeffersteak (reţeta interbelică a lui Nicolae Iorga)

Pfeffersteak jpeg

La premierea scriitorilor, în anul de graţie 1931, la decernarea decoraţiilor, profesorul Nicolae Iorga, printre multe personalităţi, are pe lista scriitorilor ce urmau să fie răsplătiţi cu diplome academice şi numele celor doi fraţi Teodoreanu. A urmat dineul cu fast, unde, invitaţii au exclamat cănd au văzut înşirate printre altele şi pfeffersteak-uri: „C’est sublime!”.

Inima muşchiului de bou se taie mai groasă, gen mică buturugă, apoi fiecare bucată pigulită de pieliţe, se tăvăleşte prin piper verde şi roşu (el, piperul, fiind uşor strivit cu sticla dinainte). Se apasă pe toată întinderea cu mâna să intre piperul în carnea moale şi roşie ducând-o preţios în tigaie şi friptă cu unt la foc prăpădit în jur de 10 minute.

Când e rumenită, se toarnă..........................

Citeste continuarea RETETEI, AICI

Citeste continuarea RETETEI, AICI



Recente

cuptor cu microunde shutterstock 1060457837 jpg
ulei de masline shutterstock 403638466 jpg
pulled pork shutterstock 1673261689 jpg
chiftele de rosii tomatokeftedes shutterstock 2103366965 jpg
image png
image png
3 banane jpg jpeg
fructe de mare jpg
cum alegi carnea jpg
suberek cu carne shutterstock 572050978 jpg
Clătite Qatayef  shutterstock 288837386 (1) jpg
conopida reteta vegana shutterstock 1503266795 jpg
cassoulet rață fasole shutterstock 341364947 jpg
involtini rulouri carne shutterstock 1788453905 jpg
ciocolata shutterstock 1375236380 jpg
pui kiev shutterstock 2034594404 jpg
cozonac visine shutterstock 2019888323 jpg
kugel budinca de cartofi  shutterstock 2018235002 jpg
castraveti covasiti shutterstock 2037878684 jpg
zacusca de vinete horia virlan shutterstock 1824405308 jpg