Pfeffersteak (reţeta interbelică a lui Nicolae Iorga)
![Pfeffersteak jpeg](https://cdn.adh.reperio.news/image-0/04d86c4d-b535-41b5-a85e-32202585a98d/index.jpeg?p=a%3D1%26co%3D1.05%26w%3D500%26h%3D668%26q%3D91%26r%3Dcontain%26f%3Dwebp)
La premierea scriitorilor, în anul de graţie 1931, la decernarea decoraţiilor, profesorul Nicolae Iorga, printre multe personalităţi, are pe lista scriitorilor ce urmau să fie răsplătiţi cu diplome academice şi numele celor doi fraţi Teodoreanu. A urmat dineul cu fast, unde, invitaţii au exclamat cănd au văzut înşirate printre altele şi pfeffersteak-uri: „C’est sublime!”.
Inima muşchiului de bou se taie mai groasă, gen mică buturugă, apoi fiecare bucată pigulită de pieliţe, se tăvăleşte prin piper verde şi roşu (el, piperul, fiind uşor strivit cu sticla dinainte). Se apasă pe toată întinderea cu mâna să intre piperul în carnea moale şi roşie ducând-o preţios în tigaie şi friptă cu unt la foc prăpădit în jur de 10 minute.
Când e rumenită, se toarnă..........................