Piept de pui cu ceapă caramelizată

Carnea de pui te poate salva atunci când vrei să prepari ceva rapid şi gustos. Încearcă această reţetă de piept de pui cu ceapă caramelizată şi vei descoperi cât este de delicioasă.
Ingrediente
ulei 4 fileuri piept de pui sare piper usturoi granulat
Pentru ceapa caramelizată
2 linguri ulei
2 linguri zahăr brun
1-2 linguri oţet balsamic
3 cepe roşii mari, tăiate inele
sare
găluşte de cartofi, opţional
Preparare
Încingi o tigaie grill la foc mediu şi o ungi cu puţin ulei. Condimentezi feliile de piept de pui cu sare, piper şi usturoi pulbere, după gust. Frigi carnea pe ambele părţi, până când este pătrunsă.
Pentru ceapa caramelizată, încingi uleiul într-o tigaie, adaugi ceapa roşie şi un praf de sare. Căleşti 15-20 de minute şi amesteci din când în când, ca să nu se prindă. Când s-a înmuiat şi a început să se rumenească, adaugi zahărul brun şi oţetul balsamic. O laşi la foc mic încă 5-10 minute, amestecând, până se caramelizează.
Serveşti bucăţile de piept de pui cu ceapa caramelizată şi, dacă vrei, aşezi alături şi câteva găluşte de cartofi.
Foto: Profimedia