Piept de pui cu sos de ciuperci, reţeta ideală pentru cină

piept de pui cu sos de ciuperci jpeg

Sosul de ciuperci este ingredientul-vedetă al acestei reţete şi îi dă un gust aparte pieptului de pui. În zilele în care nu ţii post, merită să încerci reţeta noastră.

Ingrediente

1 piept de pui dezosat sare piper ulei, pentru prăjit chimen, opţional

Pentru sosul de ciuperci

1 ceapă

2-3 linguri unt

boia de ardei

300 g ciuperci

sare

1 lingură făină

2-3 linguri bulion

Preparare

Tai pieptul de pui felii subţiri, le condimentezi cu sare şi piper, după gust, şi le ţii la frigider 30 de minute, apoi le prăjeşti rapid în uleiul încins. Le scoţi pe hârtie absorbantă, ca să se scurgă excesul de grăsime. Dacă vrei, la final, le presari cu chimen.

Pentru sosul de ciuperci, topeşti untul şi căleşti ceapa tocată. Adaugi ciupercile feliate şi condimentezi cu boia, după gust. Acoperi cu un capac şi le ţii la înăbuşit, iar dacă e cazul, mai pui sare după gust.

Amesteci făina cu bulionul şi, când ciupercile sunt înăbuşite, torni compoziţia şi aşezi carnea de pui deasupra, apoi dai la cuptorul încins 20 de minute.

Foto: Profimedia