Piept de pui cu sparanghel şi roşii cherry la cuptor
Sparanghelul este recunoscut pentru proprietăţile pe care le are asupra sănătăţii, iar astăzi îţi recomandăm să-l găteşti cu nişte pui şi roşii cherry la cuptor. Va fi, pur şi simplu, delicios.
Piept de pui cu sparanghel şi roşii cherry la cuptor ingrediente necesare:
- o bucată de piept de pui - 10 bucăţi de sparanghel - 250 de grame de roşii cherry - o crenguţă de rozmarin - o lingură de ulei de măsline - 150 ml de vin alb - sare şi piper, după gust - oţet balsamic
Piept de pui cu sparanghel şi roşii cherry la cuptor mod de preparare:
Primul pas pe care trebuie să-l faci pentru a găti această reţetă este să speli sparanghelul şi să îndepărtezi partea de jos, cam 2-3 cm.
Ulterior, aşează sparanghelul într-un vas termorezistent şi adaugă şi roşiile cherry tăiate pe jumătate.
Taie pieptul de pui pe jumătate, condimentează cu sare şi piper, după gust, stropeşte-l cu ulei de măsline, cu vin şi oţet balsamic, iar apoi masează-l bine pe ambele părţi.
Vasul se introduce în cuptorul preîncălzit pe funcţia grill, la 200 grade timp de 45 de minute - o oră.
Serveşte preparatul cald, alături de o salată verde ori de murături.
Poftă bună!
Sursa foto: https://www.cookingclassy.com/