Piept de pui umplut cu ciuperci

piept de pui umplut cu ciuperci jpeg

Când ai poftă de un preparat din carne, încearcă neapărat acest piept de pui umplut cu ciuperci. Este delicios şi te va cuceri imediat cu gustul său bogat!

Ingrediente

3 bucăţi piept de pui 300 g ciuperci 2 linguri unt 2 linguriţe usturoi, tăiat fin sare piper 230 g brânză moale de capră, degresată păstăi fasole verde, opţional 3-4 linguri ulei

Pentru ornat

pătrunjel tocat

frunze de salată verde

Mod de preparare

Tai cele 3 bucăţi de piept de pui în două şi le condimentezi cu sare şi piper, după gust. Faci un buzunar adânc în fiecare jumătate de piept, având grijă să nu tai până la capăt. Dai carnea deoparte.

Speli şi cureţi ciupercile de impurităţi şi le feliezi. Încingi o tigaie, la foc mediu, topeşti untul şi adaugi ciupercile. Le sotezi 3 minute, apoi adaugi usturoiul şi continui să căleşti până se evaporă lichidul. Le iei de pe foc, condimentezi cu sare şi piper, după gust, şi le laşi să se răcească.

Umpli bucăţile de piept cu 1-2 linguri de brânză de capră. Adaugi câteva linguri de ciuperci sotate şi, dacă vrei, păstăi de fasole verde. Închizi buzunarele şi le fixezi cu scobitori. Încingi o tigaie şi prăjeşti pieptul de pui în ulei, 4-5 minute, pe fiecare parte, ca să se rumenească puţin.

Aşezi bucăţile într-o tavă unsă şi le dai la cuptorul încins aproximativ 15 minute. Când carnea s-a pătruns, scoţi tava şi laşi să se răcească. Îndepărtezi scobitorile şi aşezi pieptul umplut pe farfurii. Serveşti pe un pat de frunze de salată verde, cu pătrunjel verde tocat.