Piftie de curcan

piftie de curcan jpeg

Ce-ar fi sărbătorile de iarnă fără piftie? Unii se gândesc la ea tot anul. Avem astăzi pentru voi o reţetă de piftie cu curcan.

Ingrediente (4 boluri)

2 aripi de curcan 1 cană mazăre, scursă 1 pulpă inferioară curcan 1 ceapă mare 2 morcovi 2 căpăţâni de usturoi 7 l apă sare

Mod de preparare

Pui carnea la fiert, împreună cu ceapa şi morcovii, în 7 litri de apă, la foc iute. Spumuieşti din când în când. După ce ai luat toată spuma, dai focul mai mic şi laşi să fiarbă aproximativ 2-3 ore. Carnea este gata când se desprinde uşor de pe oase. Adaugi sare după gust.

După ce a fiert, scoţi carnea din oală şi o laşi să se răcească, apoi o tai bucăţele şi o pui în boluri, împreună cu mazărea, morcovii fierţi, tăiaţi rondele. Scoţi şi ceapa din apa în care au fiert toate şi, când aceasta s-a mai răcit, pui usturoiul.

Înainte să pui apa în boluri, peste carne, o răstorni de trei ori dintr-o oală în alta, pentru a deveni limpede. Ulterior, o torni în boluri, printr-o strecurătoare. Depozitezi recipientele la rece ca să se închege compoziţia.