Pilaf din bulgur cu carne

Bulgurul este o cereală foarte sănătoasă, care poate fi folosită în multe reţete. În aceasta este un înlocuitor perfect pentru orez.
Ingrediente
400 g bulgur mare
2 cepe
1 ardei roşu
1 ardei iute
300 g carne porc
3 linguri ulei
sare
piper
1 lingură bulion
1 legătură pătrunjel
Cureţi cepele şi ardeiul roşu, le mărunţeşti şi le căleşti în ulei câteva minute. Adaugi carnea spălată şi tăiată cubuleţe, torni o cană de apă şi laşi să fiarbă sub capac 15 minute.
Speli bulgurul în câteva ape, îl scurgi, îl adaugi în oală şi torni 1 litru de apă fierbinte. Pui pasta de bulion, apoi condimentezi cu sare şi piper, după gust.
Laşi să dea în câteva clocote, acoperi cratiţa şi o dai la cuptor 30-40 de minute, la foc mediu. Decorezi pilaful cu ardei iute tocat şi pătrunjel proaspăt.
FOTO Shutterstock