Pilaf picant

shutterstock 103645193 jpeg

De fiecare dată când nu ştii ce să mai găteşti, pilaful este soluţia salvatoare. Încearcă pilaful picant şi nu vei regreta.

De ce ai nevoie pentru pilaful picant

4-6 bucăţi carne de miel › 200 g orez cu bobul lung › 1 morcov mare › 1 ceapă albă › 1 căpăţână de usturoi › 2 linguri ulei (sau grăsime) › 1 l supă strecurată de legume › praf de curry › chimen măcinat › 1 foaie de dafin › sare › piper › pătrunjel verde

Cum se prepară pilaful picant

Se încinge uleiul (sau grăsimea) într-o cratiţă încăpătoare şi termorezistentă, se adaugă ceapa tocată mărunt şi căpăţâna de usturoi necurăţată de coajă, dar bine spălată şi zvântată, tăiată transversal pe jumătate. Se călesc împreună până se înmoaie ceapa, apoi se scoate usturoiul deoparte şi se adaugă bucăţile de carne. Se condimentează, după gust, cu sare, piper, praf de curry, chimen măcinat şi se lasă să se rumenească uşor pe toate părţile.

Se adaugă peste carne morcovul tăiat rondele, foaia de dafin, se acoperă cu jumătate din supa strecurată de legume (sau apă caldă) şi se lasă pe foc mic, circa 20 de minute până când carnea este bine pătrunsă.

Separat, se spală orezul în mai multe ape reci, se scurge bine şi se adaugă peste celelalte ingrediente. Se potriveşte din nou gustul de sare, se completează cu restul de supă, încât să fie acoperite toate ingredientele, se pune capac şi se introduce vasul la cuptor, la foc potrivit, pentru 35-40 de minute. Când este gata, se lasă vasul acoperit, în cuptorul stins, încă 10 minute, pentru a se umfla bine boabele de orez. Se serveşte cald, garnisit cu frunze verzi de pătrunjel