Pisicuţă de ciocolată

1366645332 6591pisicuta 20de 20ciocolata jpeg

Oricând ai chef să prepari un tort nostim, încearcă-l pe cel sub formă de pisicuţă! Ciocolata o va face irezistibilă!

Ingrediente:

Pentru blatul 1: 6 ouă, 6 linguri zahăr, 6 linguri făină

Pentru blatul 2: 4 ouă, 4 linguri zahăr, 4 linguri făină

Crema: 1 l frişcă lichidă, 400 g ciocolată amăruie, 200 ml apă, 100 g zahăr, esenţă migdale, bomboane pentru ornat, 4 sticksuri

Mod de preparare:

Pentru blat baţi ouăle cu zahărul până se topeşte şi adaugi uşor făina. Torni compoziţia într-o tavă unsă şi tapetată şi coci la foc potrivit. Procedezi la fel cu cantităţile pentru cel de-al doilea blat şi coci, compoziţia într-o formă mai mică din care vei face capul pisicuţei.

După ce s-au copt, le laşi să se răcească. Crema o prepari din 400 ml frişcă lichidă încălzită pe bain-marie cu 400 g ciocolată amăruie, mărunţită.

Freci bine să se omogenizeze şi apoi dai crema la rece. Fierbi apa cu zahărul până se leagă şi adaugi esenţa de migdale. Baţi restul de 600 ml frişcă şi o amesteci cu crema care s-a răcorit.

Tai blaturile pe jumătate, le însiropezi, pui ¾ din cremă între felii şi aşezi blatul mic peste cel mare. Cu restul de cremă îmbraci tortul, colorezi sticksurile din care faci mustăţile şi decorezi cu bomboane.