Piure de cartofi cu brânză, o combinaţie irezistibilă

Piureul de cartofi se numără printre felurile de mâncare cel mai des pregătite de gospodine. Acum îi poţi da un gust aparte şi o textură mult mai cremoasă dacă adaugi în el şi brânză.
De ce ai nevoie pentru piure de cartofi cu brânză
5 cartofi
4 linguri unt
100 ml lapte
100 g mozzarella
100 g parmezan
100 g brânză cheddar
sare
piper
2 linguri ulei
Cum se prepară piure de cartofi cu brânză
Cureţi cartofii şi-i fierbi în apă cu sare până când intră furculiţa cu uşurinţă în ei, apoi îi scurgi. Îi pasezi până când capătă o consistenţă cremoasă. Apoi adaugi treptat laptele cald şi, după ce s-a încorporat, cele trei feluri de brânză, una câte una. La final, torni uleiul. Condimentezi cu sare şi piper după gust.