Pizza cu ciuperci şi salam

Mulţi sunt cei care se feresc să facă pizza în casă. Poate pentru că se tem să nu le iasă blatul, care pare să aibă secrete pentru mulţi dintre noi. Nu te vei transforma într-un adevărat pizzaiolo, dacă prepari reţeta noastră de pizza cu ciuperci şi salam, dar cu siguranţă te vei bucura de o pizza preparată de mâinile tale, iar gândul acesta şi satisfacţia vor accentua gustul delicios.
Pizza cu ciuperci şi salam - Ingrediente (1 pizza)
100 g ciuperci 200 g caşcaval 100 g salam uscat 50 g ketchup ½ ardei gras oregano ulei de măsline
150 ml apă caldă
½ linguriţă zahăr
1 plic drojdie
250 g făină
3 linguri ulei de măsline
½ linguriţă sare
Pizza cu ciuperci şi salam - Mod de preparare
Amesteci drojdia cu o lingură de făină, zahărul şi apa, până obţii o pastă. O laşi 10 minute, până se umflă. Pui făina într-un castron, torni în mijloc amestecul de drojdie, uleiul şi sarea şi frămânţi bine. Întinzi aluatul, îl pui într-o tavă unsă şi tapetată.Ungi blatul cu ketchup, pui salamul felii, ciupercile şi ardeiul tăiate rondele şi presari caşcaval. Coci în cuptorul încins circa 15 minute şi când este gata presari oregano şi puţin ulei de măsline.