Pizza cu roşii şi ciuperci

Pentru că la această reţetă e nevoie de ceva busuioc, ne-am gândit să-ţi spunem câte ceva despere acest condiment. În Italia, busuiocul este considerat un simbol al dragostei, care aduce pacea şi armonia în cuplu. Busuiocul este sacru în cultura indiană, iar în ţările asiatice, busuiocul este folosit la supe, dar şi la preparatele din carne de pui. În Taiwan, este utilizat la prepararea îngheţatei, dar şi a unor sortimente de prăjituri.
Ingrediente
500 g făină
1 g drojdie
2 linguri ulei de măsline
150 ml apă
1 praf de sare
1 linguriţă zahăr
200 g brânză proaspătă de vaci
150 g ciuperci
3 roşii
1 mână busuioc
Mod de preparare
Amesteci într-un castronel drojdia, zahărul, puţină apă caldă şi 1 lingură de făină. Laşi maiaua să crească, după care o adaugi peste restul de făină. Începi să frămânţi adăugând apă
caldă, 1 praf de sare şi uleiul de măsline. După ce obţii un aluat omogen, îl laşi să crească. Întinzi aluatul după forma tăvii şi pui ciupercile tocate, roşiile tăiate felii şi brânza bine scursă. Dai la cuptor 20-25 de minute. Serveşti cu busuioc proaspăt.