Pizza cu salam şi caşcaval

Este poate cea mai simplă reţetă de pizza pe care o poţi prepara acasă. Cu siguranţă ai prin frigider câteva felii de salam şi o bucată de caşcaval. Tot ce-ţi mai rămâne să faci este să frămânţi aluatul.
De ce ai nevoie pentru pizza cu salam şi caşcaval
Pentru aluat
150 ml lapte
50 ml ulei de măsline
2 linguri zahăr
450 g făină
10 g drojdie
1 praf de sare
Pentru umplutură
200 g caşcaval
100 g salam
200 g roşii pasate
oregano
Cum se prepară pizza cu salam şi caşcaval
Încălzeşti uşor laptele şi dizolvi într-o parte din el drojdia. O torni peste făina cernută, adaugi uleiul, sarea, zahărul, restul de lapte şi frămânţi până când obţii un aluat care nu se mai ţine de degete. Îl laşi la crescut.
Întinzi o foaie nu foarte subţire din aluat, pe care o aşezi într-o tavă unsă cu ulei. Pui roşiile pasate, nivelezi, presari caşcavalul ras şi pui din loc în loc felii de salam. Presari oregano şi dai tava la cuptor până când se rumeneşte pe margini blatul de pizza.