Pizza cu ton şi ceapă roşie

1 pizza ton shutterstock 1148472752 jpg jpeg

Când vine vorba despre pizza, oricine are una preferată, fie că îndrăgim brânza, legumele sau carnea. Totuşi, dacă te-ai plictisit de variantele clasice, iată o reţetă absolut delicioasă, de pizza cu ton şi ceapă roşie.

Ingrediente

Pentru blat:

500 g făină (granulaţie 650)

7 g sare

300 ml apă călduţă

1 linguriţă zahăr

20 g drojdie proaspătă

2 linguri ulei de măsline

Pentru topping:

2 conserve mari de ton în suc propriu

200 ml sos de roşii

1/2 linguriţă oregano uscat

sare

piper

250 g caşcaval sau mozzarella

2 cepe roşii

sos dulce sau picant, pentru servit

Pentru blat, cerni făina într-un bol, adaugi drojdia fărâmiţată, zahărul şi sarea. Torni apa, uleiul de măsline şi frămânţi aluatul foarte bine până ce capătă o textură elastică. Îl transferi într-un bol curat, îl acoperi cu folie de plastic şi îl laşi la dospit aproximativ 2 ore, până ce îşi dublează volumul. Între timp, combini sosul de roşii cu oregao uscat, sare şi piper după gust. Dai deoparte. Cureţi cepele şi le tai rondele subţiri.

Preîncălzeşti cuptorul la 250 °C.

Împarţi aluatul în două bile egale. Pe blatul de lucru presărat cu puţină făină, întinzi două foi, cu un sucitor, fiecare foaie cu grosimea de jumătate de centimetru, apoi le transferi în tăvi. Le ungi cu sosul de roşii, presari caşcavalul ras şi adaugi din loc în loc rondele de ceapă roşie şi tonul scurs foarte bine de lichid. Dai tăvile la cuptor aproximativ 20 de minute. Serveşti pizza caldă cu sosul preferat.

FOTO Shutterstock