Pizza vegetariană

Ai decis să renunţi la carne, dar nu vrei să renunţi la pizza? Atunci încearcă această reţetă de pizza vegetariană, uşor de făcut.
Pizza vegetariană
Ingrediente
- 500 g făină
- 5 g drojdie uscată
- 2 linguri ulei de măsline
- 1 linguriţă zahăr
- 10 g sare
- 250 ml apă călduţă
- 4 roşii mari
- ½ linguriţă oregano uscat
- sare, după gust
- 1 linguriţă zahăr
- 2 fire ceapă verde
- 1 ceapă roşie
- 100 g porumb dulce din conservă
- 4 ciuperci champignon
- 2 roşii
- 100 g măsline negre
- 250 g caşcaval vegetal
Mod de preparare
1 Amesteci făina cu drojdia, cu zahărul, cu sarea şi cu uleiul, apoi încorporezi apa, până obţii un aluat moale, elastic şi lucios. Dacă e cazul, mai torni puţină apă. Aluatul nu trebuie să ţi se lipească de mâini, ci să fie elastic. Îl acoperi şi îl laşi la dospit o oră şi jumătate.
2 Pentru sos, speli cele 4 roşii, le cureţi de cotoare şi le faci piure în blender. Adaugi oregano, sare, zahăr şi le fierbi la foc foarte mic, până când sosul se îngroaşă, apoi îl laşi la răcorit.
3 Întinzi aluatul într-o tavă unsă cu puţin ulei. Întinzi sosul de roşii pe blat şi dai la cuptorul preîncălzit 5 minute, la foc mare. Scoţi tava, presari caşcavalul ras, porumbul scurs, măslinele, roşiile şi ciupercile tăiate felii, ceapa verde tocată şi rondele de ceapă roşie. Pui la cuptor 10-12 minute.
4 Serveşti pizza decorată cu busuioc verde şi oregano uscat.