Plăcintă Banoffee

3 captura de ecran din 2019 04 12 la 14 39 26 png png

Combinaţia delicioasă de caramel lipicios, banane coapte şi frişcă este ceea ce face ca această tartă să dispară de pe masă rapid. O poţi prepara pentru o masă festivă, sau ca un răsfăţ de weekend.

  • Porții: 6
  • Timp total: 1h
  • Pregătire: 50 min
  • Gătire: 10 min
  • Categorie: deserturi

Ingrediente

200 g biscuiţi digestivi sfărâmaţi 54 g de zahăr 110 g unt topit 5 banane coapte 1 lingură de zeamă de lămâie 4 pătrăţele de ciocolată pentru decor pentru frişcă: 480 g de frişcă lichidă 2 linguri de zahăr pudră caramel: 230 g unt 165 g zahăr brun 160 g frişcă lichidă 20 g sirop de porumb 1 vârf cuţit de sare

Mod de preparare

Pentru început, bate frişca cu zahărul şi las-o la rece. Fă caramelul astfel: într-o cratiţă, pune untul, zahărul brun, frişca şi siropul de porumb şi pune-o pe foc la temperatură potrvită, amestecând din când în când. Lasă focul mic şi fierbe pentru 10 inute. Lasă să se răcească şi amestecă ocazional .

Încinge cuptorul la 180 de grade şi pregăteşte o tavă cu foaie de copt.

image

Într-un bol, amestecă biscuiţii sfărâmaţi, zahărul şi sarea. Adaugă 90 de grame de unt topit şi amestecă.

Pune amestecul în tavă şi presează-l cu ceva. Coace-l pentru 10 minute şi apoi lasă-l la răcit.

Pune caramelul păstrând un sfert din el pentru mai târziu. Acoperă cu o folie alimentară şi dă tarta la frigider pentru 3-4 ore.

Într-un bol, pune bananele coapte şi sucul de lămâie.  Pune feliile de banana peste tarta cu caramelul răcit apoi pune frişca.

Încălzeşte caramelul şi toarnă-l peste frişcă, apoi răzuieşte ciocoalta pe deasupra şi poţi servi.

Sursa: https://www.bakefromscratch.com/banoffee-pie/

https://www.bakefromscratch.com/banoffee-pie/