Plăcinta ciobanului cu carne de miel FOTO

placinta ciobanului reteta carne de miel jpeg

Această reţetă este perfectă pentru zilele în care ai poftă de un preparat pe bază de carne. Încearcă o plăcintă săţioasă şi gustoasă, care poate fi preparată cu uşurinţă atunci când ai mai multe persoane la masă. Iar plăcinta ciobanului pe care ţi-o recomandăm azi este făcută cu carne de miel.

Plăcinta ciobanului cu carne de miel – Ingrediente (6 porţii)

500 g carne de miel (tocată) 350 ml supă de pui 1 kg cartofi făcuţi piure 1 tijă de ţelină 1 morcov 1 ceapă 1 căţel de usturoi 1 lingură pastă de tomate 2 crenguţe cimbru 2 linguri făină 30 g parmezan ras sare piper ulei, pentru prăjit

Plăcinta ciobanului cu carne de miel – Mod de preparare

Încălzeşti cuptorul la 200 de grade Celsius. Tai fin ceapa, usturoiul şi frunzele de cimbru. Cureţi morcovul şi îl tai cubuleţe, apoi toci ţelina.

Încingi uleiul într-o tigaie şi rumeneşti carnea tocată de miel 2-3 minute, desfăcând-o cu o lingură de lemn. Adaugi ceapa, usturoiul, cimbrul, morcovii şi ţelina şi le prăjeşti pe toate între 5 şi 8 minute. Condimentezi cu sare şi piper, după gust.

image

Adaugi pasta de tomate şi mai ţii pe aragaz 1-2 minute. Apoi adaugi făina şi amesteci continuu 2-3 minute.

image

Torni supa de pui şi laşi carnea să fiarbă la foc mic-mediu aproximativ 10-12 minute.

image

Pui carnea călită într-o tavă mare termorezistentă şi întinzi piureul de cartofi. Îl nivelezi bine.

image

Razi parmezanul şi dai tava la cuptor între 20-25 de minute, până se rumeneşte plăcinta.

image

kitchenstories.io