Plăcintă cu brânză

Simple şi uşor de preparat, reţetele pe care ţi le propunem sunt un adevărat răsfăţ culinar dacă eşti la dietă sau suferi de diabet, pentru că am înlocuit zahărul cu îndulcitor. Astazi va prezentam placinta cu branza.
Dificultate mică Preparare 45' Pentru 1 tavă
Ingrediente
1 pachet foi plăcintă
1 kg brânză de vaci, bine scursă
200 g iaurt cremos
3 ouă
coaja de la 1 lămâie
50 g xylitol
1 ou pentru uns
ulei pentru uns foi
Mod de preparare
După ce brânza s-a scurs bine, o mixezi pentru a deveni pufoasă, apoi încorporezi iaurtul. Separat, baţi ouăle cu telul şi pui, în ploaie, xylitol amestecând continuu până se topeşte, apoi le încorporezi uşor în brânză. Pui şi coaja de lămâie, amesteci şi laşi deoparte.
Ungi fiecare foaie de placinta în parte cu ulei, apoi jumătate din ele le aşezi într-o tavă tapetată, torni amestecul de brânză, pui restul de foi şi ungi cu ou plăcinta. Dai placinta cu branza la cuptorul încins şi ţii până când plăcinta se rumeneşte frumos.
Pentru un aspect deosebit, poţi unge plăcinta cu branza cu un gem de fructe special pentru cei care ţin dietă sau suferă de diabet.