Plăcintă cu brânză şi hrean

Din legumele proaspete prepară o plăcintă cu hrean. Îi va da un gust deosebit în combinaţie cu brânză telemea.
De ce ai nevoie pentru plăcintă
Pentru aluat
250 ml apă
2 linguri oţet
1 praf de sare
3 linguri ulei
700 g făină
unt, pentru uns
Pentru umplutură
1 sfeclă
2 ouă
200 g brânză telemea
3 linguri smântână
2 legături ceapă verde
1 lingură hrean ras
1-2 linguri pesmet
4 ouă fierte
frunze de rucola
Cum se prepară plăcinta
Amesteci apa cu oţetul şi sarea, apoi adaugi uleiul şi făina până obţii un aluat tare. Tai un sfert din aluat şi-l pui deoparte, apoi ungi cu puţin unt o formă rotundă. Presari făină pe masă şi întinzi o foaie rotundă, puţin mai mare decât forma. Pentru umplutură, fierbi sfecla, o scurgi şi o tai cubuleţe. Într-un bol, o amesteci cu ouăle crude, brânza, smântâna, ceapa verde tocată şi hreanul. Aşezi foaia de plăcintă în formă, inclusiv pe margini, o înţepi din loc în loc şi presari pesmet. Adaugi umplutura, apoi ouăle fierte, întregi. Din aluatul păstrat, întinzi o foaie mai mică decât forma, pe care o aşezi deasupra umpluturii şi o înţepi cu furculiţa. Acoperi marginile plăcintei cu foaia care depăşeşte forma. Coci plăcinta la foc mediu până se rumeneşte. O serveşti decorată cu frunze de rucola.