Plăcintă cu brânză şi stafide

placinta branza stafide jpeg

N-am mai preparat de mult timp o plăcintă cu brânză şi stafide şi ne era dor de gustul ei.

Ingrediente

1 kg brânză dulce 200 g tăieţei 300 g zahăr 6 ouă 2 esenţe de vanilie 2 lămâi 400 g smântână 3 linguri griş 50 g stafide Cum se prepară

Se fierb tăieţeii al dente în apă clocotită cu un praf de sare şi o lingură de ulei (circa 5 minute), apoi se strecoară. Se amestecă brânza cu patru gălbenuşuri, 200 g zahăr, esenţele de vanilie, coaja rasă de lămâie, 200 g smântână, grişul şi stafidele înmuiate în apă caldă. La final se pun tăieţeii şi cele patru albuşuri bătute spumă. Se toarnă compoziţia într-o tavă de aragaz unsă cu unt. Se mixează smântâna şi zahărul rămase cu cele două ouă, se toarnă peste prăjitură, apoi se dă totul la cuptor pentru 45 de minute. Se serveşte desertul cu smântână deasupra.