Plăcintă cu carne tocată

Mai aveam nişte carne tocată prin frigider şi am decis să facem axeastă plăcintă cu carne tocată. Vă sfătuim să urmaţi şi voi exemplul nostru! Ingrediente Pentru aluat 400 g făină 1 linguriţă boia dulce 1 praf de copt 250 ml apă călduţă 100 ml ulei 1 linguriţă sare 1 ou, pentru uns
2 cepe
2 căţei usturoi
200 g roşii curăţate
100 g ciuperci
300 g carne tocată de porc
50 ml ulei
sare, piper
150 g boabe porumb
busuioc (pentru ornat)
Mod de preparare
Cerni făina, adaugi praful de copt, sarea, boiaua, faci o gropiţă, torni uleiul şi apa călduţă. Frămânţi bine şi dai deoparte. Pui ceapa tocată la călit în puţin ulei. Când devine sticloasă, adaugi usturoiul tocat, apoi pui carnea tocată şi cubuleţele de roşii, ciupercile tăiate, boabele de porumb şi ţii până scade zeama. Potriveşti de sare şi piper. Iei de pe foc şi laşi să se răcească. Din aluatul de plăcintă frământat întinzi 2 foi pentru o tavă rotundă. Aşezi în tavă hârtie de copt, pui prima foaie de plăcintă, apoi aşezi umplutura cu carne. Acoperi cu a doua foaie. Pliezi marginile astfel încât să nu curgă umplutura. Înţepi cu furculiţa, ungi cu oul bătut şi dai tava în cuptorul încins 30 de minute. Serveşti,
după preferinţă, cu frunze de busuioc.