Plăcintă cu ceapă verde

placinta cu ceapa jpg

Vă poftim la o plăcintă cu ceapă verde.

Ingrediente

Pentru aluat:

500 g făină

200 g unt topit

1 praf de copt

1 praf de sare

4-5 linguri lapte sau apă călduță

Pentru umplutură:

4 legături ceapă verde

200 g telemea veche, rasă

3 ouă

1-2 lingurițe mărar

1 lingură ulei

sare

piper

1 ou, pentru uns

Mod de preparare

Pentru aluat, amesteci toate ingredientele și frămânți un aluat elastic, pe care îl lași deoparte.

Pentru umplutură, speli ceapa și o tai mărunt, încingi uleiul, adaugi ceapa și o călești câteva minute cu sare și cu piper. O dai deoparte și o lași la răcit, apoi încorporezi în ea ouăle și brânza. Omogenizezi.

Din aluat, întinzi 2 foi dreptunghiulare. Întinzi pe fiecare jumătate din umplutură, apoi aduni capetele aluatului. Așezi plăcintele într-o tavă tapetată, le ungi cu oul bătut și le dai la cuptorul încins până când se rumenesc. Se servesc calde.