Plăcintă cu ciuperci

placinta cu ciuperci jpg

Cu această reţetă dorim să-ţi aducem în farfurie savoarea şi gustul inegalabil ale unui preparat uşor şi săţios.

Ingrediente

Pentru aluat:

300 g făină

25 g drojdie proaspătă

10 linguri apă călduță

10 linguri ulei

1 praf de sare

Pentru umplutură:

1 ceapă mare

800 g ciuperci champignon proaspete

100 g morcov ras

2 dovlecei

3 linguri ulei

1 lingură făină

1 legătură mărar

sare

piper

Mod de preparare plăcintă cu ciuperci

Amesteci apa călduță cu uleiul, drojdia, praful de sare și făina până ce obții un aluat mai vârtos. Dai deoparte într-un castron acoperit cu folie de plastic.

Călești ceapa în ulei și adaugi morcovul, ciupercile tăiate mărunt, sare și piper după gust, iar la final pui făina dezlegată cu puțină apă. Când umplutura scade bine, o dai la răcit și apoi o amesteci cu mărarul tocat fin și cu dovleceii tăiați cubulețe.

Împarți aluatul în două, îl întinzi în formă rotundă și așezi o parte într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Torni amestecul cu ciuperci, uniformizezi și sigilezi cu jumătatea de cocă. Dai la cuptor circa 45 de minute sau până ce s-a rumenit bine.