Plăcintă cu ciuperci şi carne

1 shutterstock 1175704090 jpg jpeg

De fiecare dată când guşti dintr-o plăcintă, îţi imaginezi că te întorci în timp, în bucătăria bunicii, care frământă de zor pentru a-ţi pregăti cele mai bune preparate. Plăcinta cu ciuperci şi carne nu ar trebui să lipsească de pe masă în weekend şi la ocazii festive. Şi nici când vrei să te răsfeţi!

Ingrediente

1 pachet foitaj (800 g)

1 kg carne tocată, după preferinţă

350 g ciuperci champignon

1 ceapă albă

1 ou, pentru uns

4 linguri smântână

4 ouă

2 linguri ulei vegetal

unt, pentru uns

sare

piper

Încingi uleiul într-o tigaie şi sotezi cea - pa tocată cu un praf de sare, la foc mic, până devine translucidă. Adaugi ciuperci - le tăiate julien şi mai laşi pe foc până se înmoaie. Transferi carnea tocată în tiga - ie, asezonezi cu sare şi piper după gust, amesteci compoziţia şi laşi să se rume - nească la foc potrivit. După ce amestecul de carne s-a răcorit, încorporezi ouăle bătute cu smântâna şi omogenizezi.

Ungi o tavă dreptunghiulară cu unt, aşezi o foaie de aluat foitaj, pui umplu - tura, nivelezi şi acoperi cu a doua foaie. Ungi cu ou bătut şi dai tava la cuptorul preîncălzit la 180 °C, 35-40 de minute, până capătă o crustă aurie. Laşi la răcorit 10 minute, o porţionezi şi o serveşti caldă.

FOTO Shutterstock