Plăcintă cu mere

Vrei ceva bun mereu, dar parcă mai abitir atunci când ţii post. Noi ţi-am pregătit o reţetă specială, uşor de preparat, ideală în zilele cu restricţii alimentare.
Ingrediente (1 tavă) Pentru aluat 550 g făină 300 ml apă 2 linguri ulei 1 lingură zeamă de lămâie sare
5 mere
2 linguri stafide
coaja de la o lămâie
2 linguri zeamă de lămâie
200 g zahăr
1 linguriţă scorţişoară
ulei
Mod de preparare
Amesteci toate ingredientele pentru aluat. Vei obţine un aluat moale, nelipicios, pe care-l înveleşti în folie alimentară şi-l laşi pe masă o oră pentru a deveni elastic. Pentru umplutură, speli merele, le feliezi, le amesteci cu stafidele, coaja şi zeama de lămâie, zahărul şi scorţişoara. Împarţi aluatul în două şi întinzi fiecare bucată pe masa dată cu ulei. Pui pe fiecare foaie umplutura de mere şi le rulezi. Le ungi cu ulei şi le dai la cuptorul bine încins 50 de minute.