Plăcintă cu peşte

Placinta de peste jpeg

Peştele este foarte bun pentru sănătate deoarece conţine omega 3, precum şi alte substanţe nutritive. Este esenţial ca în alimentaţia noastră să includem şi acestă carne.

Ingrediente:

200 g file de peşte alb 200 g file de somon fără piele 450 ml lapte 750 g cartofi, fără coajă şi tocaţi 100 g unt 40 g făină 150 g mazăre congelată 1 lingură frunze pătrunjel tocat 3 ouă fierte tocate zeama de la o jumătate de lămâie 50 g brânză

file de peşte

file de somon

Mod de preparare:

Încălziţi cuptorul la 170 de grade C.

Puneţi peştele într-un vas termorezistent, adăugaţi sare şi piper după gust şi turnaţi peste el laptele. Acoperiţi cu o folie şi daţi la cuptor 15 minute. Scoateţi peştele, lăsaţi-l să se răcească şi păstraţi laptele. Când s-a răcit peştele, tăiaţi-l în bucăţi mici.

Puneţi cartofii în apă clocotită cu sare până se înmoaie. Scurgeţi apa şi lăsaţii să se răcească. Apoi topiţi untul într-o tigaie, amestecaţi făina şi fierbeţi la foc mic 2-3 minute. Adăugaţi laptele în care a fost peştele şi fierbeţi până se îngroaşă. Când a căpătat consistenţa dorită,  adăugaţi peştele, mazărea, pătrunjelul, oul, zeama de lămâie, sarea şi piperul.

Amestecaţi cartofii cu 50 de ml de lapte şi unt până se omogenizează. Folosind o lingură, puneţi prima compoziţie într-un vas, apoi adăugaţi deasupra acestei placinte cu peste amestecul de cartofi. Acoperiţi cu brânză rasă. Coaceţi placinta cu peste timp de 20-25 de minute.

placinta cu peste

Placinta cu peste si orez

Placinta cu peste si orez

Mancare de peste cu paste

Mancare de peste cu paste

Rulouri de peste

Rulouri de peste

Sursa: taste.com.au